En zijn naam is...

14 januari 2018

 

Hèhè, eindelijk. Een lange zoektocht is ten einde. Het besluit is genomen. Als alles goed gaat wordt Eefke dit voorjaar gedekt door een prachtige, gezonde dekreu. En zijn naam is….Duuk.

 

Wat een puzzel zeg. Vanaf het moment dat ik wist dat ik met Eefke een nestje ging fokken heb ik om me heen gekeken naar een geschikte dekreu. Maar wat is dat moeilijk! Er is zoveel om rekening mee te houden! Alles moet tegen elkaar afgewogen worden. 

 

Balboekje
Ruim twee jaar geleden ben ik begonnen een balboekje voor Eefke te maken met namen en beschrijvingen van kandidaatreuen. Voortdurend vielen er honden af, slechts een enkele keer kwam er een hond bij die het later toch net niet bleek te zijn. En uiteindelijk stond er nog maar één naam in het boekje: Duuk, oftewel: Timo Jarno van Parkendijk. Een mooie hond met een stabiel karakter en goede gezondheid. De combinatie Eefke x Duuk levert een lage inteeltcoëfficiënt op: 12,05% over 10 generaties.

 

Loops?
Tja, en nu valt er niet zoveel meer te doen. De fokaanvraag is ingediend. Geen idee wanneer Eefke weer loops wordt. De laatste keer was eind juli. Ze was altijd heel regelmatig, om de 7,5 maand werd ze loops. Alleen de vorige  keer duurde het ruim 9 maanden. Dus waar moet ik nu op rekenen? Is het 7 maanden dan wordt het februari of maart, 9 maanden dan is het april, mei. Dus dit keer geen voorjaarsvakantie voor ons. We moeten immers in de buurt blijven. Dat weekje Florence gaat even niet door. Ook niet in het najaar want we gaan uit dit nest zelf een pup aanhouden en die eerste maanden wil ik dan niet weg. Het jonge hondje moet immers goed gesocialiseerd worden. 
Dus het wachten is nu op de natuur. Kom op Eefke, ik word ongeduldig!

 

Zodra alles officieel geregeld is, zal ik op deze website alle relevante informatie over de combinatie Eefke x Duuk geven.

 

Zie ook: Eefke x Duuk; alle info op rij

gallery/timo op strand