Hopelijk deze zomer pups!

 

Update: De wachtlijst is vol en je kunt je niet meer aanmelden.

 

Onlangs heb ik besloten om een eerste nestje te doen met onze Vita. In de natuur valt niet alles te plannen, maar naar verwachting zal de dekking ergens rond half juni zijn. Reken op een dracht van twee maanden en dan nog 8 weken voordat de pups naar hun nieuwe eigenaar mogen. Dus dan is het ergens halverwege oktober. En dat alles ervan uitgaande dat de dekking slaagt en corona niet op de een of andere manier roet in het eten gooit. 

 

Samen met Christel Schulte

Bij ons thuis is het dit jaar niet mogelijk om een nestje groot te brengen. Gelukkig heeft Christel Schulte van kennel van de Bezelhonk aangeboden dit nestje bij haar in huis te herbergen. Dus ik ga alles regelen en een goede gezonde dekreu uitzoeken, maar het nestje komt uiteindelijk bij Christel te liggen. Daar ben ik heel blij mee, want zij heeft zeer veel fokervaring. En Vita is dol op haar en haar kinderen. Ik zal er natuurlijk zoveel mogelijk zijn, maar de pups liggen bij haar thuis in Eefde. Echt superfijn dat we dit samen kunnen doen. De contacten met pupkopers lopen vooralsnog allemaal via mij.

 

Reu

Dus aan mij nu ook de taak om een geschikte partner te vinden voor Vita. Daarbij staan drie dingen centraal. Gezondheid, een goede bijdrage aan de genenpool en hij moet in alle opzichten (karakter, jachteigenschappen, uiterlijk/bouw) passen bij Vita. Ik denk dat ik een geschikte kandidaat heb gevonden, maar later meer daarover.

 

Update 14 juni: 

Ik had als dekreu Duuc Bloske van 't Dreske Kwinne uitgezocht en was daar heel blij mee. Echter, Duuk is nu met vakantie en Vita moet komende week gedekt worden.... Dus wijk ik uit naar Jerom Jiba van Hermesheem, een 9-jarige prachtreu met mooie jachtgenen en een superstabiel karakter. Dat kan druktemakertje Vita goed gebruiken! Zie foto hieronder.

 

Update 20 juni:

Vita is gedekt. Tot driemaal toe zijn we naar Belgie gereisd om Vita te laten dekken. De eerste dekking is waarschijnlijk niet gelukt, de tweede wel, maar zonder koppeling en de derde maal was een mooie dekking met koppeling. Nu maar afwachten of ze daadwerkelijk drachtig is geworden. Wordt vervolgd!!

 

 

gallery/sized_jerome_kop
gallery/header vita met dummy