Hopelijk komend voorjaar (2021) pups!

 

Onlangs heb ik besloten om een tweede nestje te doen met onze Eefke. In de natuur valt niet alles te plannen, maar naar verwachting zal de dekking ergens rond de jaarwisseling zijn. Reken op een dracht van twee maanden en dan nog 8 weken voordat de pups naar hun nieuwe eigenaar mogen. Dus dan is het ergens eind april, begin mei. Maar het kan zomaar een maand eerder of later zijn. Dat hangt ervan af wanneer Eefke loops wordt. En dat alles ervan uitgaande dat de dekking slaagt en corona niet op de een of andere manier roet in het eten gooit.

 

Samen met Christel Schulte

Eigenlijk kan ik het mij als zzp-er in deze rare coronatijd niet veroorloven om een nest groot te brengen. Ik zou daarvoor een paar maanden lang opdrachten moeten afzeggen. Gelukkig heeft Christel Schulte van kennel van de Bezelhonk aangeboden dit nestje groot te brengen. Dus ik ga alles regelen en een goede gezonde dekreu uitzoeken, maar het nestje komt uiteindelijk bij Christel te liggen. Daar ben ik heel blij mee, want zij heeft zeer veel fokervaring. En Eefke is dol op haar en haar kinderen. Ik zal er natuurlijk zoveel mogelijk zijn, maar de pups liggen bij haar thuis in Eefde. Echt superfijn dat we dit samen kunnen doen. De contacten met pupkopers lopen vooralsnog allemaal via mij.

 

Reu

Dus aan mij nu ook de taak om een geschikte partner te vinden voor Eefke. Daarbij staan drie dingen centraal. Gezondheid, een lage Mean Kinship (d.w.z. dat de reu qua genetische diversiteit iets toevoegt aan het ras) en hij moet in alle opzichten (karakter, jachteigenschappen, uiterlijk/bouw) passen bij Eefke. Ik denk dat ik een geschikte kandidaat heb gevonden, maar later meer daarover.

 

 

 

 

 

 

 

 

gallery/2018_06_08_9999_205_tess