Een pup aanschaffen?

 

Als je via onze kennel een pup aanschaft, mag je ervan uitgaan dat daar de grootst mogelijke zorg aan is besteed. Andersom verwachten wij van pupkopers dat ook zij heel goed voor hun pups zorgen!

 

Nestje

Naar verwachting zal eind april 2018 ons eerste nestje geboren worden. Mocht je interesse hebben voor een pup, dan kun je dat via het contactformulier aangeven. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Meer info over dit nestje vind je hieronder en op de pagina Blogs en nieuws.

 

Eefke x Duuk: alle info op rij

Stamboom Duuk (stamboomnaam: Timo Jarno van Parkendijk)
Stamboom Eefke (stamboomnaam Kyra)
Keuringsverslagen Duuk (3x uitmuntend)
Keuringsverslagen Eefke (1x veelbelovend (babyklasse) 4x uitmuntend en 1x zeer goed)

 

Pups bezoeken
Zodra de pups een paar weken oud zijn, mogen mensen die een pup willen aanschaffen op bezoek komen. Ik wil graag dat er goed voor mijn pups gezorgd wordt, dus ik zal aan pupkopers ook vragen stellen over hun leven en hoe zij wonen.

 

Gezondheid
Uiteraard fok ik alleen met gezonde ouderdieren die voldoen aan de eisen van de rasvereniging(en). De pups worden ontwormd en ingeënt. De rasvereniging brengt alle nesten een bezoek om te controleren of de omstandigheden en hygiëne van het nest in orde zijn. De pups worden ook gechipt en het DNA wordt bepaald zodat 100% zeker is dat de pups van de juiste ouders afstammen.

 

Contact
Ik wil graag de gezondheid en de ontwikkeling van de pups kunnen volgen. Dus hecht ik eraan af en toe contact met onze pupkopers te hebben. Mochten er problemen zijn met de hond, dan wil ik daarvan graag op de hoogte worden gesteld. Eigenaren van honden van drie en zes jaar oud, krijgen van de rasvereniging een gezondheidsenquête toegestuurd. Het is belangrijk dat iedereen deze enquête invult.

 

Fokdag
Als je hond een jaar of twee is, krijg je van de vereniging een uitnodiging om met de hond de fokdag te bezoeken. Op deze dag worden alle jonge honden gekeurd en kunnen fokkers zien wat de resultaten zijn van een bepaalde combinatie. Vanwege het belang van de fokdag voor het ras, hecht ik erg aan de komst van alle pups op deze dag. Uiteraard bied ik je alle begeleiding die mogelijk is en maken we er met zijn allen een gezellige dag van.

 

Zelf een nestje?
Juist omdat ik de genetische diversiteit binnen het ras wil bevorderen, zou ik het fijn vinden als een paar eigenaren met onze pups een keer een nestje gaan fokken. Uiteraard is niets verplicht, maar ik zal het er wel met je over hebben. 

Het is voor het ras vooral belangrijk dat er meer dekreuen komen. Mocht je jouw reu op de dekreulijst plaatsen dan krijg je een deel van de aankoopsom teruggestort. Dit wordt geregeld in het koopcontract. Er zijn ook andere afspraken mogelijk waarbij ik jouw reu begeleid tot dekreu.
Ook voor teefeigenaren die overwegen te gaan fokken is hulp en begeleiding mogelijk.

gallery/eefke 2 weken