Pups op komst

29 maart 2018


Zelfs nu zeker is dat Eefke drachtig is, blijven het spannende tijden. Ook mensen die graag een pup willen, kunnen niets anders dan afwachten.

 

Met nog een kleine week of vier te gaan, begint Eefke duidelijk tekenen van dracht te vertonen. Haar buikje begint licht te zwellen en ze is veel meer dan anders in zichzelf gekeerd. Vorige week wilde ze soms niet eten en had ze af en toe diarree, maar gelukkig is dat nu over. 

 

Eefke is van zichzelf al een rustig huisgenootje maar nu zoekt ze haar mand nog vaker op. Oh, ze wil nog steeds heel veel geknuffeld worden en vindt het heerlijk als ik naast haar kom liggen voor een langdurige aaisessie, maar ze is veel op zichzelf. Alsof ze zoveel mogelijk haar krachten naar haar puppies wil laten gaan. We wandelen veel met haar en gaan nog af en toe een klein stukje fietsen. Ze moet immers in conditie blijven, want het werpen van pups is een inspannende bezigheid. En ook daarna zal ze flink aan de bak moeten.

 

Maar oh oh, ik ben zo supertrots op haar. Smoorverliefd op mijn meisje. Kan er niets aan doen. Ik ben zo blij met haar. Dit is toch echt heel speciaal. Mijn eigen lieve Eefke die er volgens mij helemaal voor gaat. Alsof dit haar bestemming is. Helemaal tevreden. Helemaal zichzelf. Fantastisch om mee te mogen maken. Ik geniet er enorm van.

 

Ondertussen vinden hier in huis allerlei voorbereidingen plaats.  Mijn werkkamer is verbouwd zodat er een fijne plek is voor de werpkist en de pups, en we zijn aan het kijken hoe we in de woonkamer een stuk kunnen afschermen voor als de pups wat groter zijn. Waarschijnlijk gebruiken we daarvoor een hoek van de kamer met een deur naar de tuin. Kunnen ze met mooi weer lekker in en uit lopen. Al gaan we dan ook in de tuin een stuk afrasteren, zodat de pups niet de hele tuin overhoop halen als we even niet opletten.

 

Uiteraard is de grote vraag nu: hoeveel zitten er in? Of beter gezegd: hoeveel komen er straks gezond en wel uit? En belangrijk voor de pupkopers: hoeveel teefjes en hoeveel reutjes? Want de pupkopers die zich aanmelden, hebben veelal een duidelijke voorkeur. De meesten gaan voor een teefje. Zelf ben ik meer een reuenman, gewoon omdat een reu…. tja waarom eigenlijk? Meer uitdaging? Consistenter gedrag? Geen gedoe met loopsheid? Ik zou het eigenlijk niet weten. Zoveel verschil is er nou ook weer niet. Een reu kan echter geen pups op de wereld zetten en dat was toch mijn grote droom… dus werd het Eefke en geen Evert. 

 

De mensen die bellen, willen natuurlijk weten of er nog een pup voor hen is. Dat is lastig te voorspellen. Want ook al is er al een lijstje, niemand is kansloos. Het kan zo maar zijn dat iedereen zich bij alle fokkers heeft aangemeld. Zodra er dan ergens anders een nest geboren wordt, vallen een heleboel mensen van mijn lijstje af. En zoals gezegd: voor reutjes heb ik nog niet zoveel aanmeldingen. En wie weet wordt het wel een heel groot nest. Of één met allemaal teefjes, of enkel reutjes. Je weet maar nooit! De natuur bepaalt.

 

Dus als je belangstelling hebt, niet te lang wachten met aanmelden! Ook als je een teefje zoekt, gewoon bellen. Maar wees verstandig en schrijf je voor alle zekerheid ook in bij andere fokkers waar jij vertrouwen in hebt.

 

Update 10 april: Ja hoor, zoals gezegd geschiedde. Inmiddels is een aantal mensen op mijn puplijst afgehaakt, voornamelijk omdat ze elders een pupje konden krijgen, alsnog bedacht hebben, of om de een of andere reden niets meer van zich laten horen. Dus de wachtlijst is ineens een stuk gekrompen, zowel voor teefjes als reutjes. Dus ik zou zeggen: neem contact op en schrijf je in!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gallery/250109 nest 1 16x9